Отново е време за смяна на времето: в нощта срещу неделя

...
Отново е време за смяна на времето: в нощта срещу неделя
Коментари Харесай

Ще спрем ли да местим стрелките на часовниците?

 Отново е време за промяна на времето: в нощта против неделя отново ще въртим стрелките. За три години Европейският съюз (ЕС) по този начин и не съумя да откри решение и към този момент става за смях. Часовниковият механизъм на Общността просто е пагубен, написа " Дойче Веле ".

В допитване, извършено през 2018 година, жителите на Европейски Съюз се оповестиха срещу промените на времето. Европейската комисия (ЕК) и Европейският парламент (ЕП) се съгласиха. Само че Съветът на Европейски Съюз по този начин и не е постигнал единогласие в консултациите, които текат от 2019 година насам. На срещите на върха на Европейски Съюз тематиката все оставаше на назад във времето, а акцентът все беше Брекзит, проблемите с климата, пандемията и други значими въпроси.

Дали в миналото ще спрем да сменяме времето?

Това опрощение не е съществено,тъй като в последна сметка става дума за волята на жителите и за еднопосочното заричане, обещано по време на изборите за Европейски парламент през 2019 година - нежеланата промяна на времето да се отстрани,тъй като е непотребна. Това не би трябвало да е чак толкоз комплицирано, считат простосмъртните, които не познават дълбините на европейската администрация и разнопосочността на ползите на страните членки, а и не им се занимава. 

Някои от страните членки желаят вечно да се резервира лятното време, други държат твърдо на зимното. За някои се съмва прекомерно късно, за други се стъмва прекомерно рано. Правят се многочислени информации в таблиците за броя на слънчевите часове, за времената на изгрева и на залеза. Анализатори означават, че цяла Франция би трябвало да бъде в една по-западна часова зона, а Полша - в по-източна.

Някои евродепутати предсказват същински времеви безпорядък и завършек на европейския вътрешен пазар, в случай че всяка страна членка стартира да се отнася към времето по този начин, както ѝ харесва. Това, несъмнено, е парадокс, защото единно лятно и зимно часово време в Европейски Съюз има едвам от 2002 година - а континентът въпреки всичко е функционирал някак и преди този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР